Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s manažerem Temlis

3. 10. 2011

 

puck_calendar.pngDnes je zde pro vás rozhovor s manažérem, který se stává rychle populární díky své nespoutanosti, kterou se projevuje na diskuzi PPM. Ano jedná se o manažéra Temlise, který spravuje hokejový tým Temlisovy drtiči v lize V.194

Ciao! :)



puck_calendar.pngPrvní otázku ti pokládá minule zpovídaný manažér v tomto magazínu. Panny se tě ptá: "Jak vznikl tvůj nick a jak ses dostal k PPM?"

Muj nick je vlastne me mirne upravene prijmeni, ktere jsem dostal od byvalych spoluzaku na Stredni skole. Nevim uplne presne jak to vzniklo, ale od urciteho dne jsem byl Temlis a to uz se se mnou tahne takrka 15 let :)

Na PPM jsem se dostal hodne velkou nahodou a vlastně jsem na FB klikl na neci referalsky link a diky tomu se zaregistroval do hokeje i fotbalu, tudiz jsem neci konto obohatil o 30 kreditu, zpetne ocekavam diky, ale stale nic neprichazi :) Shodou nahod je fakt, ze na FB chodim velmi velmi zridka a tak je nahoda, ze jsem se vlastne dostal i na PPM.




puck_calendar.pngDnes proběhlo první kolo nové hokejové sezony. Utrpěl jsi poměrně vysokou porážku 8:2. Jak hodnotíš průběh zápasu a jeho výsledek?

 

Vlastně by jsem se k tomu raději nevyjadřoval, protože jako manažer svého týmu jsem dneska ukázal přesně to, jak by to vypadat nemělo a teď mě moc mrzí chyby, které jsem spáchal. Zaprve od letošní sezony je novinka, že nastavena důležitost ovlivňuje i golmana, což určite nepomohlo mé strategii od začatku šetřit energii hráču a s mou velmi nizkou potažmo nízkou důležitostí jsem to nevymyslel úplně nejlepe. Taktež bohužel zatim sehravam golmany, ktere jsem koupil a tak ty výkony stále nejsou nejlepší. Jako zásadni chybu zpětně vidim střídani golmanu, ktere jsem provedl poprve v me historii na PPM. V statistikach brankaru je vetsi sance sebrat nejakou odmenu, když má tým brankáře, který si něco odchyta navic a tak jsem chtěl od zacatku toto zkusit. Bohužel muj G2 je v tymu prakticky par dni a jeho nesouhra zasadne ovlivnila 3.tr, kdyz z 8 strel dostal 4 goly a prakticky nebylo možné pomyslet na zajimavy vysledek. Nejvice mě mrzi fakt, že jsem měl soupeře, který se porazit určite dal - ale jak se řika, z chyb se člověk uči a ja musim jen doufat, ze si z tohoto zapasu vezmu ponauceni.

 

puck_calendar.pngHrál jsi na VN důležitost a postupně ji zvyšoval. Udělal bys nyní něco jinak, kdybys tušil co má na tebe soupeř připraveno?

Vlastne jsem to popsal uz v predesle otazce. Byla to jiste chyba, protoze souper hral na Normalni a ja na Velmi nizkou, pozdeji Nizkou v 2.tr a to byl zapas uz vyrovnany. Hrát Nizkou od zacatku a nestidat golmana, mohlo byt vse jinak, ale jak jsem se jiz zminil, snad si z toho vezmu ponauceni. Problem je ze v 1. kole nikdo nevi co extra cekat, pokud soupere nezna blize a to se stalo.

 

puck_calendar.pngZmínils novinku o důležitosti zápasu, které ovlivňují nově výkon brankáře. Je to podle tebe natolik zásadní změna, že potrvá nějaký čas než manažéři přijdou na to, jak se s tímto novým prvkem ve hře týmu vypořádat a být úspěšní?

Tezko rict, stale jsem tady ve hre chvilku, takze z meho pohledu tezko delat zavery. Kazdopadne oproti minule sezone je to dost velka zmena. Manazer bude muset o hodne vice premyslet jak celkove nastavit dulezitost, aby uhral solidni vysledek, ale neztratil vice energie nez je nezbytne nutne.

 

puck_calendar.pngPosunul jsi se do vyšší ligy a co vím, tak jsi na to připravoval celý svůj tým. Jaké konečné umístění po základní části by pro tebe bylo úspěchem a jaké by bylo zklamáním?

To je tezka otazka, v sezone chci preferovat investice do zazemi. Tym jsem postupne jiz v VI. lize budoval tak, aby hraci byli konkurenceschopni i ve vyssi lize a to si myslim ze se povedlo. Tudiz na trhu by jsem se v teto sezone chtel pohybovat jen vyjmecne v pripade nejakych dlouhodobejsich zraneni, jinak sve penize venovat vystavbe. Ambice jsou jiste hat kolem mista zarucujici play-off, ale tezko hovorit o ambicich, protoze xy tymu se muze v prubehu sezony posilit a ta situace muze za mesic vypadat uplne jinak.

 

puck_calendar.pngV této sezoně chceš tedy upřednostnit zázemí. To hodně ovlivňují příjmy od sponzorů. Při vyšších úrovních zázemí je nutno na cílovou částku ke stavbě čekat i týdny. Pakliže si nemůžeš vzít půjčku, která by ti vypomohla se stavbou další úrovně vástavby, kolik týdnů, nebo času jsi ochoten obětovat čistě spoření z částek od sponzorů a ze vstupného na stadionu?

 

V soucasne chvili mi v zazemi pracuji kluci z vychodu nepretrzite 12-hod smeny a nehodlam na tom nic menit :) tato sezona by mela byt jeste relativne dobra, co jde o dosazitelnost urcitych stupnu zazemi. Stale jsem ve fazi, kdy budu zazemi tvorim na 7-9 lvl, cili pri rekneme 30 dnech stavariny, mam 4 nabidky GS k usporeni, pripadne vzeti pujcky. K tomu prijmy z pratelskych zapasu, ktere delam jak delam. Myslim, ze tuto sezonu to bude jeste v poradku a problem s cekanim na vyssi stupne zazemi prijde az v pristi sezone.

 

puck_calendar.pngMezi některými manažéry jsi již známý díky své hrabivosti PPM peněz z přátelských zápasů. Jak by ses obhájil proti tomuto nařčení, nebo s tím souhlasíš?

 

Hrabivosti? :D Nevim jestli je to spravne pojmenovani, ale hraju hru a snazim se z ni vyzdimat to co je mozne. Pokud v zacatku jsou pro tymy z nizsich lig prijmy hlavne od GS a ze vstupneho, musim tomu jit naproti. Nemuzu hrat pratelaky doma, kde mi prijde 200 divaku, za coz postavim mozna jedny zachodky s jednim pisoarem a bude se na ne stat 2 hodinova fronta. Musime hrat pratelaky v hale, ktera nam za to lepe zaplati. Takze je treba se divat, ze vse delame pro fanouska. Cim vice penez bude v kase, tim lepe bude vypadat drticsky tym za sezonu, dve ci pozdeji - to je kazdemu jasne :)

 

puck_calendar.pngPřátelské zápasy mají pro tebe vysokou důležitost. Přesto je mnozí manažeří ani nehrají. Vím o tom, že na přátelské zápasy neposíláš jen výzvy, ale i poštovní zprávy manažerům. Má to velký vliv na přijetí tvých výzev? Co bys doporučil těm, kteří by chtěli jít také touto cestou. Jak si sjednat zápas na velkém stadionu, jak ho vůbec objevit? Necháš nahlédnout čtenáře našeho magazínu do svého know-how?

 

Urcity vliv na pratelske zapasy ma vytvoreny puk, souper se na toto diva jinak a casteji prijme tym s pukem nez tym bez vytvoreneho puku. Zpravy moc nepisu, spis jsem si s par manazery vymenil postu, poklabosil, oprasil anglictinu, ale je to dost ojedinele. Zpravu sem tam napisu tymu, jen kdyz vlastni doopravdy hodne zajimavy stadion, kde by jsem si chtel zahrat. A jak hledat? Je za tim vazne moc prace a casu, prochazeni ligy za ligou, sledovanim tymu. Timto jsem ze zacatku stravil pomerne hodne casu a ted uz vlastne mam v hlave svou databazi tymu a skoro uz zpameti vim xy tymu, ktere maji kapacitu 10+. Druha vec je, ze nejen kapacita ovlivnuje prisun penez ze vstupneho, cili to ze si nekdo najde velky stadion jeste nezaruci uspech.


puck_calendar.pngNa PPM jsi k zastižení téměř neustále od ranních hodin po noční. Naše čtenáře by jistě zajímalo, kde na to bereš tolik času?

 

Ono to tak neni uplne presne. Ma prace v realnem zivote spociva v praci s pocitaci. Rano si zapnu PC a v zalozkach mam PPM, casto to tedy muze vypadat, ze na PPM jsem, ale ve skutecnosti tomu tak neni. Mezi praci si najdu treba 15min, kdy napisu na diskuzi, pote opet hodinu ne a tak se vlastne kolobeh opakuje.



puck_calendar.pngV diskuzích často sršíš humorem. Považuješ se za vtipného člověka?

Sradnu mam rad a kdo si neumi uzivat zivota, jako by nebyl :) navic v komunite, jaka je na PPM, je treba nepropadat depresim a stale videt neco co cloveka nasmeruje dopredu. Co by mel clovek z toho ze den co den bude recet v udoli slz. To ja prohraju a je ve me smiseny pocit, ale stale se budu snazit delat srandu, protoze sam typy lidi co si stale na neco stezuji nemam rad :)



puck_calendar.pngBylo to zajímavé povídání a v několika bodech ses mazaně vyhnul konkrétní odpovědi, někde jsi trochu kličkoval, ale i to k tomu patří. Dá se říct že své tajemství úspěchu sis ponechal. Děkuji za poměrně vyčerpávající odpovědi a přeji mnoho úspěchů do tvé manažérské kariéry ve hře na PPM.

 

Jak prisel, tak i odesel. Ciao a hodne zdaru s magazinem preju.

 

Rozhovor pro magazín vytvořil Tuax

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Trosman, 4. 10. 2011 23:04)

no nevim, jestli teda když sem další v rozhovoru, tak dám takový slohovky do odpovědí :-D

Re: :-)

(Tuax, 5. 10. 2011 2:32)

Nemusíš psát slohovky, ale bylo by dobré kdybys neodpovídal jen ANO, NE, NEVIM :D Se toho vůbec neděs.

Re: :-)

(Temli, 7. 10. 2011 19:45)

Me prijde ze jsi ty slohovky dal taky :)